Tom Dumoulin eindigde vrijdag in de zevende etappe van de Tour de France verdienstelijk als vierde, maar vond dat hij niet in topvorm stak.

"Ik was niet eens zo heel goed, voelde me niet super en de finale was harder dan ik had verwacht", zei de Limburger van Giant-Shimano na afloop.

"Ik zat goed gepositioneerd, zelfs perfect in de finale", aldus Dumoulin. "Dat is al de helft van het werk, maar ik had net niet genoeg snelheid. Uiteindelijk zijn die mannen dan toch iets sneller."

In de laatste kilometers van de etappe naar Nancy moesten twee colletjes van de vierde categorie worden bedwongen. Een select groep renners bleef over. "Op zo'n kort klimmetje rijden ze me er dan niet vanaf", grijnsde Dumoulin.

Eigenlijk hoopte Dumoulin in de laatste kilometer nog te demarreren. Michal Kwiatkowski voorkwam dat. "Hij zag mij komen en versnelde meteen", vertelde Dumoulin over de Pool. "Daardoor besloot ik maar mee te sprinten."

De winst ging uiteindelijk naar Matteo Trentin, drie plekken daarachter kwam Dumoulin over de streep. "Met de vierde plaats ben ik wel blij."

Trentin verslaat Sagan op streep in zevende Touretappe