In de rubriek Tourvisie vraagt NU.nl voorafgaand aan de etappe een profwielrenner naar zijn kijk op de Ronde van Frankrijk. Vandaag is dat Boy van Poppel van Trek, die in 2013 de Tour de France uitreed.

Je broertje Danny is ook dit jaar de jongste renner in de Tour. Heb je veel contact met hem?
"Ja, we bellen iedere dag. Voor mij is Danny één van de beste renners die er is. Als je ziet hoe vaak hij in de sprint mee kan, dan is het heel knap. Zeker omdat hij het vaak alleen moet doen. Deze Tour heeft hij al een paar keer top 10 gereden. Danny mist eigenlijk een mannetje in de sprint, maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Hij kan een grote worden."

Marcel Kittel heeft wel die sprinttrein, maar die haperde donderdag voor het eerst. Waar lag dat aan?
"In een sprint kan alles gebeuren, dat blijkt maar weer. Maar als zijn team (Giant-Shimano red.) in een goede positie zit dan zijn ze bijna niet te verslaan. Ik heb daar enorm veel respect voor. Iedere renner weet precies wat hij moet doen. Dat is ongelooflijk knap. Ik zit er wel eens extra op te letten om te zien hoe zij dat doen, maar het blijft het geheim van de smid."

De rit van vandaag is de op één na langste etappe van de Tour. Liefst 234,5 kilometer. Hoe lang voelt dat?
"Ik heb dit jaar de Giro gereden en daar zaten twee etappes in van 250 kilometer, dus het kan nog erger. Als je die hebt gereden dan is honderd kilometer niks meer. Bij brede wegen en een paar demarrages ben je zo door de eerste vijftig kilometer heen. Als het peloton dat controleert gaat het wel heel hard. Tegen de tijd dat de boel een beetje stilvalt, heb je er al honderd kilometer opzitten en dat moet je denken: 'Oh, nog maar 150 kilometer.' Je moet positief blijven denken, zeker als het regent. Dan helpt het niet als je alleen maar nadenkt over de kou en de afstand."

Wie gaat er na deze lange etappe als eerste over de streep?
"Er zitten twee klimmetjes van de vierde categorie in dit parcours. Zeker dat laatste klimmetje kan er voor zorgen dat Peter Sagan de rest voor gaat blijven. Hij is gisteren weer gevallen, maar dat was niet zo ernstig. Die jongen kan wel tegen een stootje. Ik zie hem vandaag op de eerste rij zitten."