Teammanager Alexandre Vinokoerov van Astana stelt dat hij nooit heeft getwijfeld aan de capaciteiten van Vincenzo Nibali.

De Italiaan ontving volgens verschillende media ruim een maand geleden een brief van de Kazak. Hierin zou staan dat Nibali's resultaten achterblijven bij zijn hoge salaris.

"Er waren geen twijfels, we maakten ons alleen een heel klein beetje zorgen", zegt Vinokoerov tegen Cyclingnews over de renner die al sinds de tweede etappe de gele trui draagt in de Tour de France.

"Zelf wilde ik als coureur altijd een paar resultaten boeken in de aanloop naar de Tour. Het liep echter niet zoals we hadden gehoopt, maar daar was altijd wel een verklaring voor. Zelfs in de Dauphiné liep hij nog achter op schema. We bleven gefocust en gingen trainen in de bergen. Zijn zege op het Italiaanse kampioenschap was heel goed voor zijn vertrouwen."

Nibali weigert te spreken over een mogelijke Tourzege, Vinokoerov heeft daar minder moeite mee. "Ons doel is om deze ronde te winnen. Vincenzo is heel kalm. Vorig jaar was hij in eigen land de grote favoriet om te zegevieren in de Giro en maakte hij die verwachtingen waar. Hij voelt geen enkele druk."

Goede zaken

Vinokoerov beseft dat Nibali heel goede zaken heeft gedaan in de eerste dagen. Chris Froome stapte uit de Tour en Alberto Contador verloor meer dan twee minuten in de kasseienrit.

"Ze zeggen dat je de Tour kunt verliezen in zo'n etappe, maar voor ons betekende het een eerste stap op weg naar de eindzege."

Bekijk alle klassementen in de Tour de France