Marcel Kittel moest donderdag in de zesde etappe van de Tour de France lossen uit het peloton en baalde daar stevig van, maar vond het ook een leerzame ervaring.

De sprinter van Giant-Shimano was de grote favoriet voor zijn vierde ritwinst, maar kon niet meesprinten en moest de zege aan André Greipel laten.

"We hebben een aantal fouten gemaakt en dat is heel teleurstellend", aldus Kittel. "Misschien hadden we op sommige momenten ook pech, maar dat is onderdeel van de wielersport. We zullen het terug gaan kijken, met elkaar bespreken en het de volgende keer beter doen."

Toch haalde Kittel ook iets positiefs uit de teleurstellend verlopen race. "Het was niet goed, maar soms is het juist goed om in een positie te zitten waar je niet wil zijn. Je ziet dan de fouten en doet het de volgende keer beter."

Volgens de Duitser waren de omstandigheden zwaar en viel het niet mee om voorin te zitten. "Ik verloor veel energie door de zijwind. We konden daar als team niet meer op reageren. Dat is helemaal geen kritiek, we hadden gewoon de controle niet meer."

Curvers: 'We hebben het echt verneukt voor Kittel' | Kemna: 'Fouten maken in finale is catastrofaal' | Bekijk het etappeschema van de Tour de France