Niki Terpstra wilde er donderdag in de zesde etappe van de Tour naar Reims een waaieretappe van maken.

Net zoals in de Tour van vorig jaar, toen zijn ploeg Omega Pharma-QuickStep en Belkin in de winderige rit naar Saint-Amand Montrond het peloton in stukken reed.

''Het plan was alles op de kant trekken. Een keer probeerden we dat halverwege de etappe, maar niemand reed mee. Al zitten de ploegen goed in positie, toch hebben ze de ballen niet om mee te doen'', foeterde de winnaar van Parijs-Roubaix.

Giant-Shimano, de ploeg van topsprinter Marcel Kittel, zat volgens Terpstra die eerste keer wel mee. ''Maar ze namen niet over. Achteraf hadden ze dat beter wel kunnen doen, want de tweede keer misten ze er een heleboel. Ik snap niet dat ze niet meerijden."

"Het is niet zozeer een verschijnsel dat je alleen in de Tour tegenkomt, het hoort denk ik bij het moderne wielrennen. Sommigen denken dat we de hele koers de zaak in een waaier kunnen trekken, maar daarvoor heb je ook andere teams nodig.''

Sagan hoopt na nieuwe valpartij dat zijn pech voorbij is | Curvers: 'We hebben het echt verneukt voor Kittel' | Bekijk het etappeschema van de Tour de France