Tom Leezer had zich voor de start van de zesde etappe al voorgenomen mee te zitten in een ontsnapping, maar de kopgroep moest wel kans van slagen hebben.

"Het was natuurlijk wel de bedoeling om uitzicht te hebben op een resultaat, maar dat hadden we geen moment", stelde de Belkin-renner na de zege van André Greipel in de massasprint teleurgesteld vast.

"We wilden als ploeg kans maken op een etappezege door in een groep met een man of tien te zitten. Het waren er nu maar vier en dan zijn we kansloos tegen de vaart van dit peloton."

Leezer had de pech dat veel teams bang waren dat er door de wind waaiers zouden komen. "Giant controleerde zo strak, op het zenuwachtige af. Daar kunnen we nooit tegen opboksen."

Best leuk

Toch overwoog Leezer geen moment om de strijd met de kopgroep op te geven en stapte hij met een glimlach in de teambus. "Toen ik er eenmaal in zat wilde ik me niet terug laten zakken."

"Het is wel de Tour en niet de Ronde van Midden-Zeeland. Het was ook best leuk om dit voor de eerste keer mee te maken en mijn naam horen roepen langs de kant."