Peter Sagan had zijn zinnen gezet op de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk, maar moest woensdag uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats, ruim een minuut achter ritwinnaar Lars Boom.

"Ik ben al lang blij dat ik niet gevallen ben", vertelde de Slowaak van Cannondale na afloop. "Al moet ik toegeven dat ik ook wat ontgoocheld ben om deze gemiste kans."

"Als je ziet dat Chris Froome hier vandaag tot twee keer toe valt en moet opgeven, mag ik blij zijn dat ik nog in de wedstrijd zit. Het is jammer voor Chris, maar vallen hoort bij de Tour."

"Het is een spijtige zaak dat de Tour een favoriet verliest, maar dat is de koers", aldus Sagan die wel weer zijn leidende positie in het puntenklassement verstevigde.

"Ik ben blij dat ik punten pak voor de groene trui, maar teleurgesteld dat ik niet win. Ik zat net iets te ver toen het trio van Astana ging en daarna konden we de kloof niet meer dichten. Jammer, maar hier leer ik van.''

Belkin-directeur Plugge: 'Winst is doorbraak voor Boom' | Kruijswijk: 'Boom wist al dat het zijn dag zou worden' | Ten Dam baalt van valpartij in slotfase kasseienrit