Chris Froome is zeer teleurgesteld dat er in de vijfde etappe al een einde is gekomen aan zijn Tour de France. Na twee valpartijen hield de Britse titelverdediger het woensdag voor gezien. 

''Ontgoocheld heb ik moeten opgeven in deze Tour. Door mijn gekwetste pols en de zware omstandigheden was het onmogelijk voor mij om mijn fiets nog onder controle te houden'', twitterde Froome.

De renner van Sky stapte af nog voordat de kasseistroken in Noord-Frankrijk opdoken. Hij bedankte zijn ploeggenoten en de ploegleiding voor hun pogingen hem de dag door te laten komen. ''Mijn dank gaat naar hun uit en ik wens Richie Porte en de hele ploeg veel succes de rest van de Tour.''

Op de website van Sky vertelde de 29-jarige Froome dat hij woensdagavond al weer terug naar huis zou vliegen. "In de komende paar dagen zullen er meer scans gemaakt worden van mijn pols om precies uit te vinden welke blessures ik heb opgelopen."

"De röntgenfoto na mijn val van dinsdag liet geen duidelijke breuken zien en dus wilde ik vandaag doorgaan, maar ik had veel pijn. Ik kan nu nog niet zeggen wanneer ik weer op de fiets zal zitten, ik wil me eerste concentreren op volledig fit worden."

Knaven

Zijn Nederlandse ploegleider Servais Knaven baalde eveneens van de opgave, maar is tevreden met de achtste plaats van Porte in het klassement. "We gaan nu voor hem, dat is de enige optie."