Manager Richard Plugge van Belkin was vanzelfsprekend dolblij met de winst van Lars Boom in de vijfde etappe van de Tour. 

''Dit is helemaal geweldig en geheel volgens het plan dat we bedacht hadden.''

Boom had net als Sep Vanmarcke de opdracht om vol voor de etappe te gaan, terwijl de rest kopman Bauke Mollema moest bijstaan.

''Het is fantastisch dat het zo uitpakt. Heel knap dat Lars dit doet in een heel grote wedstrijd. Voor hem is dit een enorme doorbraak'', aldus Plugge.

Mollema verloor ruim twee minuten op geletruidrager Vincenzo Nibali, maar daar zat Plugge niet heel erg mee. ''Hij eindigt samen met de rest. Bauke zit goed. Hij doet goede zaken.''

Zeeman

Ook ploegleider Merijn Zeeman was vol lof over de prestatie van Boom, die de hele rit voorin te vinden was en voor de eerste Nederlandse ritzege in de Tour sinds 2005 zorgde. "Fantastisch dat het eindelijk zover is."

"Ik zag vanochtend dat veel andere renners bang waren voor de etappe, maar bij ons wist iedereen dat het vandaag ging gebeuren. Het is best wel een poos geleden dat Boom een knaller heeft gewonnen, de Eneco Tour in 2012."

"Daarna is hij op zoek gegaan naar een grote overwinning en al maanden bezig geweest met deze rit. De spanning was er, maar iedereen merkte dat hij ontspannen werd en veel vertrouwen kreeg."

Boom: 'Touretappe winnen is droom' | Ten Dam baalt van valpartij in slotfase kasseienrit | Kruijswijk: 'Boom wist al dat het zijn dag zou worden'