Max Caldas had zich op het WK hockey in Den Haag geen betere start van zijn team kunnen wensen.

"Ik ben heel tevreden over hoe de meiden dit potje hebben gespeeld", zei de bondscoach van de hockeysters na de klinkende 6-1 zege op Japan. "Dit geeft heel veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden."

Opmerkelijk genoeg had Oranje een kleine week geleden nog de handen vol aan Japan. In een oefenwedstrijd in Den Haag werden de Aziaten zondag moeizaam met 1-0 verslagen.

"Het kan een hele lastige tegenstander zijn", weet Caldas. "Ik denk dat andere landen in de groep het nog heel lastig tegen ze gaan krijgen."

Welten

Als extra wapen kan later in het toernooi Lidewij Welten nog worden ingezet. De aanvalster brak twee weken geleden haar middenhandsbeentje, maar haalde toch de selectie. Tegen Japan kwam ze echter nog niet in actie.

"Ze is gewoon inzetbaar, anders had ik haar niet meegenomen", legde Caldas uit. "Maar door haar nu even rust te geven, kan het bot wat sterker worden. Wanneer we een beroep op haar gaan doen, bekijken we van wedstrijd tot wedstrijd."

Maandag speelt Nederland de tweede wedstrijd in groep A. Dan is België, dat met 4-3 verloor van Nieuw-Zeeland, de tegenstander.

Paumen: 'Emotioneel moment toen we het veld op kwamen' | Hockeysters winnen met grote cijfers van zwak Japan