Ajax en NAC Breda zijn het eens over de transfer van Joeri de Kamps. De 22-jarige middenvelder tekent bij de Brabantse club een contract voor drie seizoenen. 

"Ik heb heel veel zin om aan dit avontuur te beginnen. Ik denk dat NAC past bij mijn speelstijl, dus ik kan niet wachten om aan de slag te gaan", laat De Kamps weten.

De Kamps doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar hij maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal. Sinds januari speelde hij op huurbasis voor sc Heerenveen, waarvoor hij twaalf keer in actie kwam.

Begin deze maand gaf NAC toe in onderhandeling te zijn met Ajax, waar De Kamps nog een contract tot medio 2016 had. Heerenveen had melding gemaakt van de overgang, maar dat was volgens de Brabanders voorbarig.

Technisch directeur Graeme Rutjes is blij met de aanwinst. "Joeri is een jonge speler, maar hij heeft het afgelopen seizoen laten zien dat hij klaar is voor het hoogste niveau. Hij speelt met veel passie en levert altijd strijd, eigenschappen die wij noodzakelijk achten voor de spelers die wij binnenhalen."