De Indiana Pacers zijn nog één zege verwijderd van een optreden in de finale van de Eastern Conference in de NBA.

De nummer één van de reguliere competitie zegevierde zondag met 95-92 tegen de Washington Wizards en bepaalde daarmee de stand in de best-of-seven serie op 3-1.

De Wizards gaven in eigen huis een voorsprong van liefst negentien punten weg. In het derde kwart stond er geen maat op Paul George, die in totaal liefst 39 punten en twaalf rebounds zou aantekenen. Roy Hibbert, zijn ploeggenoot bij de Pacers, maakte zeventien punten.

"Ik wil George soms rust geven, maar hij weigert voortdurend", meldde Pacers-coach Frank Vogel na afloop. "Hij blijft steeds maar die belangrijke punten maken."

In de nacht van dinsdag op woensdag wordt de vijfde wedstrijd in deze serie gespeeld.

Clippers

Bij het treffen tussen de Los Angeles Clippers en de Oklahoma City Thunder in de halve finale van de Western Conference staat het na vier wedstrijden 2-2.

De Clippers triomfeerden met 101-99 in de vierde wedstrijd, die plaatsvond in Los Angeles. De bezoekers kwamen terug van een grote achterstand; Thunder koesterde aan het begin van het vierde kwart nog een voorsprong van twaalf punten.

Blake Griffin en Chris Paul toonden zich met respectievelijk 25 en 23 punten productief voor de Clippers. Kevin Durant noteerde liefst 40 punten voor Thunder.

Dinsdag volgt wedstrijd vijf in deze serie.