Verspringer Ignisious Gaisah, die sinds vorig jaar voor Nederland uitkomt, heeft zijn eerste punt binnen in de Diamond League.

De geboren Ghanees eindigde vrijdag tijdens het eerste toernooi van de prestigieuze competitie in Doha op de derde plaats, goed voor één punt in het algemeen klassement.

In zijn vierde poging reikte hij tot een afstand van 8.01 meter.

De Griek Louis Tsatoumas won de wedstrijd in Qatar met een afstand van 8.06. De Mexicaan Luis Alberto Rivera Morales eindigde als tweede met 8.04 meter.

Martina

Op de 200 meter moest Churandy Martina genoegen nemen met de zevende plaats. Zijn tijd was 20,86. Nickel Ashmeade uit Jamaica won in 20,13, gevolgd door zijn landgenoot Warren Weir (20,31) en Femi Ogunode uit Qatar.

Op het onderdeel discus vervulde Erik Cadée eveneens een bijrol. Hij belandde op de achtste plaats met een worp van 61.11 meter. De Pool Piotr Malachowski won met 66.72.

Boekelman

Kogelstootster Melissa Boekelman is op de zesde plaats geëindigd. Ze kwam tot een afstand van 17,51 meter.

De winst ging naar de Nieuw-Zeelandse Valerie Adams met 20,20 meter, gevolgd door de Wit-Russische Joelija Leantsioek (18,78) en de Hongaarse Anita Marton (18,32).

Boekelman was redelijk te spreken over haar prestatie in Qatar. "Een mooie zesde plek, geen slechte opening'', liet ze via Twitter weten. "Maar er zijn nog wel een aantal verbeterpuntjes. Dus tevreden voor nu, maar hier eindigt het zeker niet bij.''

De 100 meter bij de vrouwen werd gewonnen door olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce uit Jamaica in 11,13. De Rus Ivan Oetsjov, eveneens olympisch kampioen, won bij het hoogspringen met een sprong over 2.41 meter.