De Nederlandse motorcoureurs Scott Deroue en Bryan Schouten zijn zondag bij de Grote Prijs van Argentinië net buiten de punten geëindigd in de Moto3. 

Deroue en Schouten zaten in het groepje dat vocht om de vijftiende plaats, maar ze moesten dat ene WK-punt laten aan Zulfahmi Khairuddin uit Maleisië.

In het spoor van Khairuddin en diens landgenoot Hafig Azmi kwamen Deroue (Kalex KTM) en Schouten (Mahindra) respectievelijk als zeventiende en achttiende over de finish.

De winst op het circuit van Termas de Rio Hondo was voor de Italiaanse KTM-coureur Romano Fenati. De Australiër Jack Miller, van poleposition gestart, eindigde als derde. De winnaar van de eerste twee races gaat nog wel aan kop in het WK met 66 punten, gevolgd door Fenati met 49.

Moto2

In de Moto2 ging de zege naar de Spanjaard Esteve Rabat. De titelfavoriet leidde op zijn Kalex van start tot finish. Op een achterstand van ruim twee seconden kwam de Belg Xavier Simeon als tweede over de meet.

Luis Salom was met de derde plaats de tweede Spanjaard op het podium.

Rabat gaat in de WK-stand ruim aan de leiding met 70 punten. Hij heeft een voorsprong van 28 punten op de Fin Mika Kallio, die in Argentinië pas als zevende over de finish kwam.