Bondscoach Mitch Fenner hoopt met de Nederlandse mannenploeg over een maand bij de EK turnen in Sofia een unieke prestatie te leveren door de top acht en daarmee de teamfinale bereiken.

Vrijdag, tijdens een trainingskamp in Den Bosch, lichtte hij zijn doelstellingen toe. "Ik denk dat we een jaar voorliggen op schema. Met de huidige resultaten had ik pas in 2015 rekening gehouden'', vertelde de Brit, die vooralsnog over een fitte selectie beschikt.

Epke Zonderland, Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes, Casimir Schmidt en Bart Deurloo zijn de geselecteerde turners die deelname als team aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 als ultiem doel hebben.

Olympisch kampioen Epke Zonderland zal in Sofia op drie toestellen uitkomen: rek, brug en voltige. Een geplande terugkeer op vloer is voorlopig uitgesteld tot bij het WK dit najaar in China.

"Het zat wel in de planning, maar het is momenteel te belastend voor mijn linkerenkel. Ik wil nu niets forceren en bouw het liever op richting WK'', vertelde de Fries.

Groeien

Fenner rekent behalve op de teamfinale op drie individuele toestelfinales en één of twee medailles. Bewust maakte hij de selectie vroeg bekend.

"De ploeg moet nu groeien en ik ga werken aan de juiste indeling per toestel.''

Het EK is eind mei in de Bulgaarse hoofdstad.