De supercombinatie bij de Paralympische Spelen in Sotsji is dinsdag op een teleurstelling uitgelopen voor Anna Jochemsen.

Na vijf poortjes zat de race van de alpineskiester er al op. Een ski die los klikte, maakte een einde aan de medailleaspiraties van de 28-jarige Nederlandse op dit onderdeel. Door regen en mist werd de wedstrijd uren uitgesteld.

Tussen het vijfde en het zesde poortje kreeg Jochemsen te kampen met materiaalpech.

''Mijn ski klikte uit, ik weet niet waarom. Ik ben vooral ook nog heel erg verbaasd. Natuurlijk is de piste heel onregelmatig, maar hij had niet uit hoeven klikken Ik moet echt de beelden terugzien om te weten wat er precies gebeurd is", aldus Jochemsen.

Doordat ze de finish niet haalde op de slalom, mocht Jochemsen ook niet starten op het tweede onderdeel van de supercombinatie. Ze eindigde maandag als zesde op de super-G.

Slecht weer

Door het slechte weer in Sotsji is het programma van skiërs gewijzigd. De super-G van de supercombinatie wordt nu op vrijdag gehouden. Op die dag zou Jochemsen in actie komen op de slalom. Dit onderdeel is verplaatst naar woensdag.

Jochemsen is één van de zeven Nederlanders bij de de Paralympics, die zaterdag van start zijn gegaan en aanstaande zondag eindigen.

De Nederlandse afvaardiging veroverde vooralsnog geen medialle.

Wanneer komen de Nederlandse paralympiërs in actie?