Met een dankwoord in het Russisch voor Sotsji en Rusland heeft Thomas Bach zondag de organisatie bedankt voor de Olympische Spelen.

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité sloot de Spelen af tijdens de sluitingsceremonie. "Rusland heeft zijn beloftes waargemaakt", zei Bach. "Waar het elders tientallen jaren kostte om alles voor elkaar te krijgen, is het hier in zeven jaar gebeurd."

De Duitse IOC-preses had een speciaal dankwoord voor president Vladimir Poetin. "Hij heeft voor deze buitengewone Spelen gezorgd. Ook de mensen in Sotsji en Rusland heel erg bedankt. De Spelen zullen als groots sportief erfgoed verder leven."

De sporters bedankte hij voor hun prestaties en het delen van hun passie. "Jullie hebben een krachtige boodschap de wereld ingestuurd door op deze manier samen te leven in het olympisch dorp, een maatschappij van vrede, tolerantie en respect."

Bach bedankte ook de vrijwilligers. "Door jullie inzet en vriendelijkheid heeft Rusland een nieuw gezicht gekregen. We vertrekken hier als vriend van het Russische volk."