Vrijwilligers van de Olympische Spelen in Sotsji vullen de lege stoeltjes op de tribune. Dat heeft de organisatie maandag bevestigd.

Vrijwilligers krijgen de kaartjes aangeboden om buiten hun diensten om wedstrijden te bezoeken. Sommige evenementen hadden tijdens de eerste dagen te kampen met lege tribunes.

Het kunstschaatsen was afgelopen weekeinde stijf uitverkocht, maar bij het biatlon waren de tribunes halfvol. "Als we zien dat er geen toeloop is en er stoeltjes beschikbaar zijn, kunnen we aan vrijwilligers vragen om te komen kijken", stelt een woordvoerder van de organisatie.

"We zijn daar voor gewaarschuwd'', zegt marketingchef Gerhard Heiberg van het IOC. "Er zijn niet voldoende toeschouwers. De stadions zijn niet vol, we missen een beetje enthousiasme. De organisatoren moeten er nu voor zorgen dat de stadions vol komen.''

Volgens Heiberg hebben de Russen toegezegd dat ze aan de situatie gaan werken.

Zo'n twintig procent van de kaartjes was vlak voor de Spelen nog niet verkocht. Bovendien moeten toeschouwers rekening houden met uitgebreide veiligheidscontroles waardoor sommige mensen niet op tijd bij de evenementen aankomen.