Lara van Ruijven had maandag meer verwacht van haar eerste optreden op de Olympische Spelen. Na de diskwalificatie van de Russische Tatiana Borodulina lagen er kansen voor haar in de eerste heat op de 500 meter.

"Het viel wel een beetje tegen", gaf de shorttrackster, die als derde eindigde in haar heat en daarmee werd uitgeschakeld, na haar race toe.

"Ik had van tevoren niet verwacht dat ik hier even een-twee-drie door zou gaan, maar het had gekund. Ik had er wel meer van verwacht."

Voor Van Ruijven moet revanche nu volgen op de relay. De Nederlandse dames komen later op maandag in actie in de halve finales van de 3000 meter achtervolging.

"Daar moet dan maar revanche komen ja", lachte Van Ruijven die samen met Jorien ter Mors en de zusjes Sanne en Yara van Kerkhof uitkomt op dat nummer. "Daar ga ik me nu op focussen. We hebben een goede kans de finale te halen."

Van Ruijven stelde wel genoten te hebben van haar kortstondige optreden in het imposante Iceberg-stadion. "Het was wel echt gaaf. Ik zat ook in een heat met een Russin. Het publiek werd helemaal gek. Bijzonder om mee te maken."

Ter Mors en Van Kerkhof naar kwartfinales 500 meter