Elke ochtend blikt NUsport met een kenner vooruit op de wedstrijddag in Sotsji. Vandaag oud-shorttracker Cees Juffermans over de medaillekansen van Sjinkie Knegt en Niels Kerstholt op de 1500 meter.

"Ik verwacht veel van de Nederlandse mannen op de 1500 meter. Zij kunnen zeker richting de halve finale en de finale kijken, maar het is lastig te voorspellen of zij een medaille winnen. Dat ligt er natuurlijk ook heel erg aan wie je op weg naar de finale tegenkomt en wat er in die finale gebeurt."

"Sjinkie is echt in topvorm, maar dat geldt ook voor Niels. Sjinkie is meer de man van de acties, maar Niels kan een race wat beter naar zijn hand zetten. Als Sjinkie wat meer de tactiek van Niels overneemt, iets meer initiatief toont en zelf bepaalt wat er gebeurt in een race, dan kan hij heel hoge ogen gooien."

"Maar de Nederlanders zijn niet de topfavorieten voor het goud. Dat zijn de Canadees Charles Hamelin en ik denk toch ook de Rus Victor Ahn. Bij het EK bleek hij ook erg goed te zijn. Sjinkie reed daar ontzettend sterk, maar die Ahn bleek net iets scherper. Maar zowel Sjinkie als Niels is zeker een grote kanshebber voor een medaille. Het zou heel mooi zijn als wij als Nederland eindelijk die stap naar de medailles in het shorttrack kunnen zetten."

"Dat zou enorm belangrijk zijn voor de sport in ons land. Het shorttrack heeft zich de laatste jaren in Nederland heel snel ontwikkeld, ook met steeds meer grote toernooien als EK's en WK's die naar ons komen. We realiseren ons eindelijk wat de potentie van deze sport is. Een medaille zou die ontwikkeling nog verder helpen. Daarnaast zaten we er in het verleden al een paar keer dichtbij. Het wordt gewoon tijd dat we hem nu binnenslepen."

De series op de 1500 meter beginnen om 10.45 uur Nederlandse tijd, de finale is om 13.05 uur.

Bekijk het programma van dag 3 op de Winterspelen