De Nederlandse shorttrackvrouwen nemen het maandag in de halve finale van de olympische relay op tegen China, Italië en Japan.

Sanne van Kerkhof, Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Lara van Ruijven komen in de tweede halve finale in actie. In de eerste halve finale strijden Hongarije, Canada, Zuid-Korea en Rusland om een plek in de eindstrijd.

Italië, derde in de strijd om de World Cup, geldt in Europa als grote concurrent van regerend Europees kampioen Nederland. China, de nummer twee van de World Cup, is de regerend olympisch- en wereldkampioen.

1500 meter mannen

Bij de heats van de 1500 meter bij de mannen lootte Sjinkie Knegt tegen de Japanner Yuzo Takamido, de Brit Jack Whelbourne, de Italiaan Yuri Confortola, de Duitser Robert Seifert en de Let Roberto Pukitis. Knegt komt direct in de eerste heat in actie. 

Op dezelfde afstand verschijnt Niels Kerstholt in de vijfde heat aan de start. Hij strijdt tegen de Canadees Francois Hamelin, de Fransman Thibaut Fauconnet, de Hongaar Sandor Liu Shaolin, de Kazach Denis Nikisha en de Tsjech Vojtech Loudin om een plek in de kwartfinale.

1500 meter vrouwen

Bij de vrouwen komt Van Ruijven in de eerste heat in actie op de 1500 meter. Ze neemt het op tegen de Russin Tatiana Borodulina, de Zuid-Koreaanse Alang Kim en de Chinese Qiuhong Liu.

Een heat later komt Ter Mors de baan op voor haar race tegen de Japanse Biba Sakurai, de Italiaanse Martina Valcepina en de Britse Charlotte Gilmartin. Yara van Kerkhof lootte tegen de Kazachse Inna Simonova, de Japanse Ayuko Ito en de Canadese Marianne St-Gelais.