Snowboardster Cheryl Maas ging zondag in de halve finales van de slopestyle ook in haar derde en vierde olympische run onderuit. Na twee valpartijen in de kwalificaties zitten voor haar de Spelen erop. Los van het resultaat baalt ze er vooral van dat ze niet meer heeft kunnen laten zien.

"Heel Nederland zit te kijken en dan wil je toch een goede run laten zien", legde ze na afloop uit. "Dan komt er best wel wat druk bij, helemaal toen het na mijn eerste run vandaag misging."

Een verklaring voor het mislukte optreden had ze niet. "Ik bleef haken bij de rail. Dat is me hier de hele week nog niet overkomen, ook niet in de training. Dat is gewoon pech hebben."

Toch was er van een diepe teleurstelling geen sprake. "Het is jammer dat het niet gelukt is, maar het is gewoon klaar nu", vervolgde ze. "Natuurlijk ben ik wel teleurgesteld, maar erover mopperen helpt ook niet." 

"Eigenlijk ben ik niet eens zo teleurgesteld in het resultaat, meer in het feit dat ik geen enkele succesvolle run heb kunnen laten zien. Daar baal ik het meest van."

"Ik wilde graag laten zien dat ik ook goed kan snowboarden. Dat heb ik helaas niet kunnen doen. Maar na mijn val heb ik nog wel een switch backside 720 gedaan, mijn eerste ooit. Misschien dat ik daarom nog een beetje blij ben."

Rentree

Daarnaast gaf Maas aan überhaupt blij te zijn weer te kunnen snowboarden. Pas aan het begin van het seizoen maakte de Brabantse haar rentree nadat ze een jaar door een zware knieblessure aan de kant stond.

"Ik kan gelukkig weer snowboarden. Of ik er over vier jaar weer bij hoop te zijn? Ik ben dan wel wat ouder, maar daar ben ik nu nog niet mee bezig. Ik ga hier nog bij de jongens in de half-pipe kijken, ik hoop dat zij het beter gaan doen dan ik, en dan moeten we nog zien wat we daarna gaan doen", besloot Maas.

Lees ook: Maas loopt olympische finale mis op slopestyle