Snowboarder Dolf van der Wal was na de eerste training op de olympische halfpipe te spreken over de baan. "Het is altijd even wennen in een nieuwe pijp, maar deze is gewoon goed."

"Vorige week trainden we in een halfpipe die iets anders was", refereerde hij aan de traningssessie met teamgenoot Dimi de Jong in het Zwitserse Laax. "Hier is hij wel iets steiler en is de ronding onderin iets minder groot. Daardoor kunnen we minder diep landen, maar dat is gewoon even wennen."

Van der Wal, die pas laat zijn ticket naar Sotsji veroverde en zijn A-status daarmee weer terugkreeg, stelde dat hij goed voorbereid in Rusland was aangekomen. "Het gaat echt goed, we hebben ook een goede trainingsweek afgewerkt. Ik ben helemaal tevreden en blij dat ik er ben. Heel blij zelfs."

Het enige kritiekpunt viel ten deel aan de openingsceremonie van vrijdag. "Op zich was hij wel lachen, maar die van Vancouver was gewoon veel vetter. Eigenlijk was het sowieso daar allemaal net wat beter geregeld. Maar in principe is hier de pipe goed en het dorp gezellig. Daar gaat het om."

Over zijn doel in Sotsji is Van der Wal duidelijk. Hij wil minimaal de olympische finale halen. "En met back-to-back '10s' (1080's, red.) en '9s' (920s, red.) kom ik in ieder geval in de halve finales. Dat zit er zeker in."

Snowboarders Van der Wal en De Jong komen dinsdag in actie op het onderdeel halfpipe.

Lees ook: Snowboarder De Jong: 'Klaar voor de Spelen ondanks pols'