Golfer Joost Luiten staat na de eerste ronde van de Omega Dubai Desert Classic in de middenmoot. De 28-jarige Bleiswijker had zeventig slagen nodig, twee onder het baangemiddelde.

Luiten staat daarmee voorlopig op de 35e plaats, ver achter de Noord-Ierse golftopper Rory McIlroy die in slechts 63 slagen rondging. McIlroy noteerde op de baan in Dubai liefst zeven birdies en zelfs één eagle.

Luiten begon met birdies op de derde en vierde hole en ook op de tiende, maar moest in het vervolg tevens drie bogeys noteren op zijn scorekaart. De beste Nederlandse golfer sloot wel af met een eagle, waarmee hij op -2 eindigde.

"Dat maakte toch nog een hoop goed'', zei Luiten. "Deze ronde speelde ik soms goed en af en toe wat minder. Vrijdag moet ik iets scherper zijn.''

Derksen

Daan Huizing en Robert-Jan Derksen, in 2003 de beste in Dubai, moeten zich vrijdag flink verbeteren om de 'cut' te halen. Huizing vindt zijn naam na een ronde van 73 slagen terug op de gedeelde 83e positie, Derksen staat met 74 op de 95e plek.

De veertigjarige golfer uit Blaricum, die na dit seizoen stopt, was dinsdag in Dubai nog als zesde geëindigd in de speciale jubileumwedstrijd tussen oud-winnaars van de Dubai Desert Classic. Derksen hield toen onder anderen de Amerikaanse golficoon Tiger Woods achter zich.

Woods staat na de eerste ronde van het reguliere toernooi op de tiende plaats met 68 slagen. De Italiaan Edoardo Molinari is de voornaamste belager van McIlroy, hij had twee slagen meer nodig dan de Noord-Ierse leider.