Golfer Robert-Jan Derksen streed zondag tot de laatste hole van het Hongkong Open mee voor de overwinning, maar de Nederlander kwam na een puike ronde van 65 slagen één slag te kort.

Derksen eindigde met een totaal van 269 slagen, elf onder par, op de vierde plaats. Drie golfers noteerden een slag minder met een totaal van 268 en moesten via een play-off om de titel spelen van toernooi, dat deel uitmaakt van de Europese Tour.

De Spaanse veteraan Miguel Angel Jiménez had de zenuwen het beste onder controle en won dankzij een fraai putt op de eerste extra hole. Hij troefde de Thai Prom Meesawat en de Brit Stuart Manley af.

Jiménez verbeterde zijn eigen leeftijdsrecord als oudste winnaar op de Europese Tour. De Spanjaard is 49 jaar. Hij boekte voor de vierde keer succes in het Hongkong Open en vierde de twintigste toernooizege in zijn carrière.

Vijf birdies

De 39-jarige Derksen ging in de laatste ronde op de golfbaan van Hongkong foutloos rond. Hij noteerde vijf birdies en dat was er één te weinig om zich ook in de play-off te kunnen mengen. De Nederlandse routinier is al jaren op jacht naar een nieuwe toernooizege. De laatste was in 2005 op Madeira.

''Met drie keer een top 10-klassering in mijn laatste vijf toernooien heb ik toch het gevoel dat een volgende zege niet lang op zich laat wachten'', schrijft Derksen op zijn website.

''Erg jammer dat ik die play-off net miste. Hoewel ik blij was met mijn goede spel en zeer tevreden was over de birdie op de achttiende, voelde ik toch teleurstelling. Ik denk dat ik het heb laten liggen op de dertiende. Daar had ik ook een birdie moeten maken'', concludeert de routinier, die een kleine 48.000 euro verdiende met zijn vierde plaats.