Robert-Jan Derksen is zaterdag in de derde ronde van het Turkish Airlines Open het zicht op een topnotering enigszins kwijtgeraakt. De Nederlander ging op de golfbaan van Antalya rond in 69 slagen (drie onder par) en zakte van de negende naar de gedeelde veertiende positie.

''Ik heb slecht geslapen vannacht. Wel twintig keer wakker en geen idee hoe het kwam'', zei de routinier na zijn ronde.

''Vermoeiend. Hoe langer de dag duurt, hoe meer je merkt dat de energie gewoon op is'', aldus Derksen, die met een hoge eindklassering in Turkije nog kans maakt op deelname aan het lucratieve eindejaarstoernooi van de Europese Tour in Dubai.

Hij heeft een achterstand van tien slagen op de fiere koploper Victor Dubuisson. Deze Fransman noteerde 63 slagen (-9) en is vijf slagen los van zijn eerste achtervolger, de Engelsman Ian Poulter. Een kwartet spelers, onder wie de wereldranglijstaanvoerder Tiger Woods, deelt de derde plek op zes slagen van de leider.

Luiten

Joost Luiten was zaterdag in zijn element, getuige zijn ronde van 65 slagen met zeven birdies. De Bleiswijker rukte op van de 53e naar de 26e positie in het derde toernooi uit de Final Series van de Europese Tour. Er is in Antalya veel geld te verdienen voor de profs. De winnaar incasseert 850.000 euro.