Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nadine Broersen

'Hier train je dan het hele jaar voor'

Een ongelukkige struikelpartij op de laatste horde verpestte voor Nadine Broersen maandagochtend meteen al haar meerkamp.
Door ANP

De 23-jarige atlete hoopte in Moskou in de buurt van de medailles te komen, maar liet al op het eerste onderdeel een grote achterstand op.

''Hier train je dan het hele jaar voor, ik was er honderd procent klaar voor. Maar opeens lag ik op de grond'', zei Broersen, die zich eerder dit jaar in Götzis met 6345 punten had aangediend als outsider voor de WK-medailles.

De atlete uit Dongen herstelde zich met een knappe tweede plaats op het hoogspringen, maar haar achterstand lijkt te groot om in de buurt van een topnotering te komen.

''Om het netjes te houden: ik baal enorm en het was in het begin van het hoogspringen ook moeilijk om goed te presteren. Pas toen ik in de buurt kwam van mijn pr, begon het weer leuk te worden."

"Ik wil op de andere onderdelen met pr's laten zien wat ik waard ben en dat ik nog nooit zo goed ben geweest als nu. Maar eigenlijk heb ik daar weinig aan, dat besef ik ook.''


Lees meer over:

WK atletiekNadine Broersen

Aanbevolen artikelen