Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robin de Kruijf

Volleybalsters sluiten af met winst tegen Algarije

De Nederlandse volleybalsters hebben zondag de tweede speelronde van de World Grand Prix in Belgrado afgesloten met een overwinning.
Door ANP

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen was met 3-0 duidelijk te sterk voor Algerije. De setstanden waren 25-15 25-7 25-6.

Oranje verloor in de Servische stad vrijdag met 3-0 van het gastland. Zaterdag waren de vrouwen van de Verenigde Staten met 3-0 te sterk.

Bondscoach Vermeulen gebruikte de wedstrijd tegen Algerije om de speelsters die tot nu toe nog niet veel in actie kwamen in de Grand Prix speeltijd te gunnen.

Myrthe Schoot mocht als libero beginnen op de plek van Kirsten Knip. Laura Dijkema startte als spelverdeler ten koste van Femke Stoltenborg en Yvon Beliën nam op het midden de positie over van Quinta Steenbergen.

Celeste Plak verving de licht geblesseerde Anne Buijs. Dit nieuwe viertal werd aangevuld door Maret Grothues, Manon Flier en Robin de Kruijf. Het verschil tussen beide landen was groot. Nederland kwam geen moment in de problemen.

De eerste speelronde in Macau leverde Nederland een zege tegen Cuba op. Het team van Vermeulen verloor van Bulgarije en China.


Lees meer over:

Volleybalsters

Aanbevolen artikelen