Motorcrosser Jeffrey Herlings nam zondag ook in de twaalfde Grand Prix van het seizoen met niets minder genoegen dan de eerste plaats. 

De Brabander won bij de Grote Prijs van Finland op het circuit van Hyvinkää beide manches in de MX2 met meer dan vijftig seconden op de eerste achtervolgers.

Herlings evenaarde met twaalf zeges op rij het record van de Belg Stefan Everts. Ook is hij met 28 grandprixzeges de best presterende Nederland ooit, voor Dave Strijbos.

In de eerste manche was de Nederlander Glenn Coldenhoff de beste van de rest. In de tweede reeks viel Coldenhoff uit, waardoor hij genoegen moest nemen met de negende plaats in de daguitslag.

De Fransman Jordi Tixier werd derde in de einduitslag, achter de Australiër Dean Ferris.

Herlings breidde zijn voorsprong op Tixier in het algemeen klassement uit naar 151 punten (592 om 441). Coldenhoff staat vijfde met 326 punten.

In de MX1 ging de zege naar Antonio Cairoli. Ook de Italiaan won beide manches, al had hij minder marge dan Herlings. In de eerste reeks bleef de Belg Clement Desalle als enige binnen de tien seconden, in de tweede reeks lukte zijn landgenoot Kevin Strijbos dat ook. Desalle werd tweede in de daguitslag, voor Strijbos.

In het algemeen klassement staat Cairoli nu op 564 punten, ruim voor de Fransman Gautier Paulin (465) die slechts zesde werd in Finland.