Kevin Garnett en Paul Pierce vertrekken bij Boston Celtics. De twee supersterren stappen over naar Brooklyn Nets.

Boston wil een nieuwe ploeg op gaan bouwen en heeft de veteranen niet meer nodig. De 36-jarige Pierce was vijftien jaar lang de leider van de ploeg. De één jaar oudere Garnett, gekozen als meest waardevolle NBA-basketballer in het seizoen 2003/2004, kwam zes jaar geleden naar de Celtics.

De twee hielpen Boston in 2008 aan de titel en twee jaar later bereikte de ploeg de NBA-finale, maar die ging verloren. Beide keren was Los Angeles Lakers de tegenstander in de eindstrijd.

Coach Doc Rivers vertrok vorige week bij de Celtics en daarmee mochten ook zijn protégés naar Brooklyn Nets vertrekken. Garnett had nog een tweejarig contract ter waarde van 24,2 miljoen dollar, dat neemt hij mee naar New York.

Andrew Wiggins

In Boston willen ze nu een ploeg rond Rajon Rondo gaan bouwen en als de Celtics volgend seizoen als laatste eindigen in de competitie dan zou dat ze zelfs goed uitkomen. In de draft van 2014 hopen ze dan als eerste te mogen kiezen uit de vijver van talenten.

Er wordt gezegd dat Boston alles op alles willen zetten om Andrew Wiggins binnen te halen, die zich volgend jaar in zal schrijven voor de draft en nu nog een jaar uitkomt voor de universiteit van Kansas.