Het Belgische mannenhockeyteam, onder leiding van de Nederlandse bondscoach Marc Lammers, heeft voor een sensatie gezorgd op de Hockey World League. In de eerste poulewedstrijd werd er dik verdiend gewonnen van Australië: 1-3. 

De wedstrijd was amper begonnen of er kon al worden gejuicht in het Belgische kamp. Sebastien Dockier zette zijn ploeg op voorsprong met een prachtige tip-inn.

Australië startte een offensief, kwam veelvuldig in de Belgische cirkel, maar de ploeg van coach Lammers verdedigde uitstekend en kon rekenen op de prima keepende Vincent Vanasch.

Australië miste scherpte en aan de andere kant sloeg België toe uit een van de gevaarlijke uitbraken. Cédric Charlier zorgde van dichtbij voor de 0-2 ruststand.

In de tweede helft ontspon zich een boeiend gevecht, waarbij het spel op en neer golfde en de gemoederen soms hoog opliepen. De regerend wereldkampioen zocht wanhopig naar de aansluitingstreffer, kreeg ook enkele corners, en wist zeven minuten voor tijd eindelijk het net te vinden: 1-2.

Ondanks deze tegenslag bleef de Belgische ploeg volwassen en geconcentreerd spelen. Vijf minuten voor tijd maakte John-John Dohmen de sensatie compleet door de 1-3 aan te tekenen.