Voor Sander de Wijn zit het elfdaagse toernooi in de Hockey World League (HWL) er mogelijk na de eerste wedstrijd alweer op.

De speler van Kampong raakte donderdag in het openingsduel met Nieuw-Zeeland (3-3) geblesseerd aan zijn knie.

Volgens bondscoach Paul van Ass ziet het er niet best uit voor De Wijn. "Ik moet het medische rapport nog afwachten, maar het lijkt geen blessure waarvan je met pleister of tape snel weer afkomt. Ik kan helaas ook geen reserve meer oproepen.''

Van Ass verbaasde zich in Rotterdam over het grote aantal blessures in zijn selectie. Mink van der Weerden, Robert van der Horst, Bob de Voogd en Marcel Balkestein haakten eerder al bij Oranje af voor de HWL vanwege fysieke klachten.

Overbelasting

Volgens de baas van Oranje zou overbelasting van de internationals, die net klaar zijn met de play-offs om de Nederlandse titel, wel eens de reden kunnen zijn voor de volle ziekenboeg.

"De frisheid en fitheid bij de meeste jongens zijn niet optimaal'', gaf Van Ass te kennen. "We zouden allemaal op vakantie moeten gaan om dat probleem op te lossen. Maar nu we hier toch zijn, wil ik er graag het beste van maken met al die nieuwe spelers."

'Ze hebben in elk geval veel kunnen leren in deze heerlijke wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Die jonge gasten weten nu dat verslapping vrijwel meteen wordt afgestraft. Dat hoef ik ze niet meer uitgebreid te gaan vertellen.''