Bondscoach Max Caldas van de Nederlandse hockeysters kon donderdag zijn boosheid over de onnodige remise tegen Japan (1-1) in de Hockey World League (HWL) redelijk goed verbergen.

"Het is niet erg, het was pas ons eerste potje hier in Rotterdam'', sprak hij bedaard. "We willen graag groeien in het toernooi en dat gaan we ook doen.''

Caldas, die met zijn ploeg bij Londen 2012 ook al moeite had met het stug verdedigende Japan (3-2), erkende dat hij kort na het eindsignaal even flink baalde van de uitslag. "Natuurlijk is het zonde. We hebben genoeg kansen gehad om met ruime cijfers te winnen. Het bleef echter te lang 1-0, waardoor die gelijkmaker uiteindelijk nog kon vallen, ook nog eens via-via, maar goed. Het eerste duel zit erop, we kunnen nu echt aan de HWL beginnen."

Ook aanvoerder Maartje Paumen, de maker van het openingsdoelpunt, hield zich redelijk op de vlakte. "Ik ben lichtelijk teleurgesteld, over ons spel en over het resultaat'', liet de routinier van Den Bosch weten. "We hebben zeventig minuten aangevallen en zij hebben met elf speelsters verdedigd. De gelijkmaker viel eigenlijk uit het niets.''

Volgens Caldas kwam het tegenvallende gelijkspel niet helemaal als een verrassing. "Japan strijdt hier om een WK-ticket en wij proberen hier nogal wat speelsters uit. Je kon goed merken dat een aantal nieuwkomers bij ons een beetje nerveus was."