Een voordeel. Zo beschrijft Sanne Keizer de opkomst van het rivaliserende beachvolleybal duo Sophie van Gestel en Madelein Meppelink. Samen met haar partner Marleen van Iersel heeft Keizer er geduchte concurrentie bij binnen de eigen landsgrenzen, maar vooralsnog brengt dat alleen maar pluspunten met zich mee.

Door Anne Joldersma

"Voor ons is het een voordeel dat we met Sophie en Madelein kunnen trainen", legt de 28-jarige Keizer uit. Het duo begon later aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en heeft een kleine inhaalslag te maken. 

"We moeten nu terugkeren en dat gaat makkelijker als je met een sterk team kan trainen. Toen zij net begonnen, hadden zij aan ons een sterke trainingspartner en meer voordeel. Nu is het andersom. Hopelijk is het volgend seizoen weer in balans."

Dat het duo Keizer en Van Iersel een inhaalslag zou moeten maken, blijkt aan niets bij het Grand Slam-toernooi in Scheveningen. Drie wedstrijden in de poulefase leverden evenzoveel zeges op waardoor het team rechtstreeks geplaatst is voor de achtste finales van vrijdagavond.

Verrassend goed

"Ik denk toch dat wij terug kunnen vallen op een flink basisniveau dat er is", legt Keizer het goede spel uit. "Het gaat eigenlijk verrassend goed omdat we nog wedstrijdritme missen. We winnen ook nog niet met het mooiste spel, maar gaan wel makkelijk verder. Als we op deze manier kunnen winnen, ben ik er alleen maar blij mee."

Keizer wil nog niet vooruitblikken op een mogelijk treffen met Van Gestel/Meppelink later in het toernooi. Omdat beide combinaties bovenaan hun poule eindigden, ontlopen de twee teams elkaar in ieder geval in de achtste finales.  

"Maar ik heb ook liever een andere tegenstander", legt Keizer nuchter uit. "Sophie en Madelein zijn nu gewoon één van de sterkste teams in de World League. En we kunnen elkaar ook beter niet in de weg zitten", voegde ze er met een knipoog aan toe.