Beachvolleyballers Richard Schuil en Reinder Nummerdor beginnen zonder verwachtingen aan het grandslamtoernooi in Scheveningen.

De routiniers besloten pas enkele maanden geleden hun loopbaan toch voort te zetten nadat ze direct na Londen nog hadden gezegd te stoppen. Het evenement in Scheveningen duurt van dinsdag tot en met zondag.

"We hebben natuurlijk weinig ritme", gaf Schuil dinsdag aan. "We zien wel hoe het gaat dit toernooi. We hopen natuurlijk zo lang mogelijk mee te doen."

Na de Olympische Spelen waren beide mannen even klaar met de sport, vertelt Nummerdor. "Maar we vinden het nog te leuk. We kunnen nu nog spelen, dat kan hierna nooit meer."

Het door Schuil genoemde doel om de Olympische Spelen van Rio te halen, vindt Nummerdor wel wat ambitieus."Dat is op onze leeftijd bijna niet te zeggen. We moeten eerst maar eens kijken of ons lichaam het houdt en dat we niet ingehaald worden door de jonkies."

Late start

Door de late start van het duo komt het WK van volgende maand eigenlijk te vroeg voor de veertigjarige Schuil en de vier jaar jongere Nummerdor. "We spelen daar natuurlijk om te winnen, maar we kijken gewoon na de zomer of we nog mee kunnen doen."

Het eerste doel is voor Nummerdor het ritme terugvinden. "Dat kan bij ons misschien sneller dan bij andere teams omdat we al zeven jaar samen spelen."