Erik Cadée kwam bij de FBK-Games in Hengelo tot zijn beste score van het seizoen. Dat leidde tot tevredenheid bij de discuswerper, maar hij zag voor zijn neus de Pool Pjotr Malachowski de op vier na beste afstand ooit werpen (71 meter 84).

Door Anne Joldersma

"Wat ben ik eigenlijk toch eigenlijk een loser", zei Cadée met een grote lach. De Nederlander kwam zelf tot een afstand van 64,48 meter. "Ik ben het natuurlijk niet, maar vergeleken met die geweldige afstand van Pjotr... De wind stond overigens wel goed, bij vlagen ook erg goed", legde hij de afstand van de Pool uit.

Cadée, die eerder in het seizoen kampte met een ontstoken zenuw in de rug, was ondanks het grote verschil met Malachowski te spreken over zijn prestatie. 

"Ik wilde hier de beste afstand van het seizoen werpen en in tegenstelling tot vorig jaar ook beter presteren dan in de training. Dat is beide gelukt."

Behandeling

"Ik heb niet de optimale voorbereiding gehad. Met die ontstoken zenuw ben ik toch drie weken zoet geweest. Nog steeds heb ik er af en toe in de training last van. Dan heb ik weer een behandeling nodig, maar hopelijk hoeft er geen injectie meer in."

Cadée komt dit weekeinde nog in actie bij de Gouden Spike (zondag) en begint daarna aan de voorbereiding op de WK atletiek in Moskou komende augustus.

Sedoc

Gregory Sedoc (13.57) kwam op de 110 meter horden net tekort om te voldoen aan de WK-kwalificatie limiet van 13.50. "Nee, ik ben niet teleurgesteld", reageerde de atleet na afloop.

"Natuurlijk had ik gehoopt harder te kunnen lopen, maar dit lag wel in de lijn der verwachting. Ik wil het liefst laag in de .50 zitten, dat is niet gelukt. Maar ik hoop dat dat er snel aankomt."

Volgens Sedoc is het niet vreemd dat hij nog niet aan de limiet voldoet. De atleet nam na de Spelen van Londen een korte pauze en kwakkelde daarna ook met de gezondheid. Daar kwam bij dat hij ook van baan veranderde.

"Ik krijg dit jaar met alles te maken", aldus Sedoc, die vervolgt: "Ik stond twaalf jaar geleden al op de Spelen. Dan is het ook niet vreemd dat er nu een keer een jaar tussen zit dat het iets minder gaat. Maar, rationeel gezien ben ik gewoon tevreden."