Abraham Benjamin de Villiers stond na afloop van de gewonnen cricketwedstrijd van zijn Zuid-Afrika tegen Nederland (341 om 257 runs) nog even na te genieten.

Door Paulo Ramler

"Ach ja, je kunt niet alles winnen; soms moet je ook verliezen", grapte de captain richting de spelers van Nederland. Al werd hij daarna direct wat serieuzer.

"Nee, Nederland heeft een prima ploeg. Ze hebben goede coaches en gewoon goede cricketers. De resultaten komen vanzelf wel. Ze worden stap voor stap beter."

In aanloop naar de wedstrijd hebben de spelers van Zuid-Afrika bijna een week in Nederland gezeten.

"We hebben een fantastische week gehad, we zijn erg goed ontvangen", vertelde De Villiers. "Het is daarnaast goed voor de teambuilding bij ons om dit soort wedstrijden te spelen. De voorbereiding naar zo'n duel toe is ook belangrijk."

Ervaring

De cricketer stond vooral te kijken van de wedstrijd zelf. "Het is echt een geweldige ervaring om voor zo'n energiek publiek te mogen spelen. Daar hebben we erg van genoten", zei hij.

"Ik hoop dat we dit vaker gaan doen, want ik wil hier absoluut nog een keer terugkomen. En het liefst zo snel mogelijk."