Hoewel Daan van Bunge de cricketwedstrijd met Nederland tegen Zuid-Afrika verloor (257 om 341 runs), heeft hij erg genoten van de tegenstander.

Door Paulo Ramler

"Ze zijn nummer één van de wereld, echt een geweldige cricketploeg", zei de cricketer na afloop van het duel tegen NUsport.

"Ik heb dan ook goed naar hen gekeken. Daar leer je heel veel van, vooral de jonge jongens. Hoe ze staan, hoe ze timen, hoe ze slaan. Als je daar goed op let, dan steek je heel veel op."

Van Bunge vond deze wedstrijd daarnaast ook erg mooi om het cricket in Nederland wat meer op de kaart te krijgen. "Het is de tweede sport in de wereld, dit moet veel vaker op de televisie komen", zei hij.

"Daarom is zo’n wedstrijd erg mooi. Het is natuurlijk leuk voor het publiek, maar de media doen er ook wat mee. Dit is een fantastische dag voor het cricket."

Klein verschil

Van Bunge hoorde vooraf al van wat mensen dat Nederland een pak slaag zou krijgen van Zuid-Afrika. Maar met een verschil van 84 runs viel dat heel erg mee.

"Het is een klein verschil. We hebben een erg goede wedstrijd gespeeld. Het is natuurlijk wel jammer dat we verloren hebben. Je gaat een wedstrijd in om 'm te winnen, maar we kunnen evengoed tevreden zijn", aldus de speler.

"Maar je merkt wel dat we tegen dit soort ploegen nog geen vuist kunnen maken. Als we dit vaker doen, dan leren we daar steeds meer van en dan komt dat vanzelf wel."

Van Bunge was vooral erg tevreden over zijn teamgenoot Erik Szwarczynski. Met 98 runs had hij het grootste aandeel in de score van Nederland. "Hij zit vaak net buiten de selectie. Nu zat hij erbij en dan laat hij ook meteen zien wat hij kan. Echt geweldig", loofde Van Bunge zijn collega.

"Iedereen gunde hem die honderd punten, maar helaas. Hoe dan ook, dit zal hij niet snel vergeten."

Vertrouwen

In 2015 staat het WK op het programma. Nederland is bezig zich te kwalificeren en moet daarvoor nog vier wedstrijden spelen.

"We spelen nog twee keer tegen Ierland en twee keer tegen Canada. Als we daar drie van winnen, dan hebben we ons gekwalificeerd", aldus de allrounder. "We gaan er absoluut voor. En ook daarom zijn dit soort wedstrijd erg lekker; je krijgt er enorm veel vertrouwen van."