De Nederlandse cricketers hebben vrijdag zoals verwacht een kansloze nederlaag geleden tegen testland Zuid-Afrika, maar in het Amsterdamse Bos wel een verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen deze grootmacht. 

De Zuid-Afrikanen begonnen met batten en kwamen in vijftig overs tot 341 runs voor het verlies van slechts drie wickets.

Oranje kwam uiteindelijk 84 runs tekort voor een een sensatie: 257/9. Eric Szwarczynski maakte aan bat de meeste indruk. Hij liet bijna een 'century' noteren: 98.

Peter Borren was met 48 runs eveneens aardig productief. Beste bowler was Mudassar Bukhari. Hij stuurde twee man naar de kant, Colin Ingram overigens pas na 82 runs. Debutant Paul van Meekeren (1-54 in 7 overs) nam het wicket van de Zuid-Afrikaanse opener Hashim Amla.

De toeschouwers kregen AB de Villiers, een van de beste batsmen ter wereld, niet aan het werk te zien. Hij sloot de slagvolgorde en kwam niet aan de beurt. Jean-Paul Dummy maakte dat gemis meer dan goed met 150 not out in gezelschap van Faf du Plessis (62 not out). Robin Peterson toonde zijn grote kwaliteiten als bowler met 4-67/9.