Maria Sjarapova won het restant van haar tweede ronde partij tegen de Canadese Eugenie Bouchard: 6-2, 6-4. De titelverdedigster op Roland Garros vermaakt zich prima. Niet alleen met haar nieuwe liefde Grigor Dimitrov.

Jarenlang was vader Yuri haar coach. Hij blijft thuis, sinds Thomas Hogstedt de trainer is van Sjarapova. Moeder Yelena, die vroeger juist altijd op het huis paste, gaat tegenwoordig steeds vaker mee.

"Ik beschouw mijn moeder als mijn beste vriendin. Ik ben zoveel jaren op reis geweest en heb haar echt gemist. Zij reist nu met me mee, het is heerlijk dat mijn moeder bij me is. Ze is nerveus, hoopt dat ik win. Maar uiteindelijk is ze in de eerste plaats mijn moeder en een heel goede ook."

Haar vriend ziet ze ook veel. In Madrid, eerder deze maand, kwam naar buiten dat de 26-jarige Russische een relatie heeft met de 21-jarige Bulgaarse tennisser Dimitrov. Toch mist ze ook iemand, liet ze in Parijs weten: haar hond.

Goedkoper

Sjarapova zit al twee maanden in Europa, terwijl haar huisdier en haar vader thuis in Florida zitten. "Ha, ik heb geskyped met mijn hond en met mijn vader. Als ik hem roep, gaan zijn oren omhoog. Sorry pap, maar ik wil alleen met mijn vader skypen als ik mijn hond te zien krijg. En mijn vader wil juist met mij skypen omdat hij zegt dat dat goedkoper is. Ik dacht: nou en? Verder mis ik niet veel behalve mijn bed en mijn kussen, ik heb verder ook alles en iedereen zo'n beetje bij me."

Geweldig

Vorig jaar won ze op Roland Garros de enige nog ontbrekende Grand Slam-titel. Op dat moment was ze nog verloofd met oud-NBA-basketballer Sasha Vujacic. "Het is mooi om terug te keren op de plaats waar mijn naam in de muur is gegraveerd, bij een toernooi waar mijn naam op de beker stat. Ik had gisteren een lange dag. Ik zat daar en de herinneringen gingen terug naar vorig jaar, toen ik daar ook zat."

"Ik dacht eraan hoe mijn leven er precies een jaar geleden uit zag. Ik dacht aan alle veranderingen in mijn leven. De mooie en mindere momenten. Uiteindelijk doe ik een jaar later nog steeds hetzelfde. Het zorgt voor een lach op mijn gezicht, want ik vind tennis nog altijd geweldig. Het blijft nog altijd mooi, de wetenschap dat je voor duizenden mensen gaat spelen. Maar in twaalf maanden tijd verandert er ook veel."