SCHC is gedegradeerd naar de Overgangsklasse. De Bilthovenaren verloren uit met 1-0 van Tilburg, dat daardoor promoveert naar de Hoofdklasse. Ben Rutten maakte in de derde en allesbeslissende wedstrijd de enige treffer.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. De eerste grote kans was voor de Brabanders. Jelte van Gennip kreeg de bal in de vijfde minuut aangespeeld in de cirkel, maar zijn schot op het doel werd geblokt.

Een minuut later legde zijn teamgenoot Wouter van Griensven aan voor een strafcorner, maar de verdediging van SCHC werkte de bal na een scrimmage weg.

De Bilthovenaren kregen ook een paar grote kansen. Vooral Conor Harte, die zijn ploeg afgelopen zondag met twee doelpunten naar de overwinning schoot, was dichtbij een treffer.

Twee keer schoot hij bijna raak uit een strafcorner, maar keeper Camille van Emstede redde beide keren knap. Ook Johannes Mooij was dicht bij een doelpunt, maar het lukte hem net niet om de bal na een voorzet binnen te tikken.

Rutten

Direct na rust sloeg Tilburg toe. Ben Rutten werkte na de bal na een voorzet van rechts via een tip-in tussen de palen: 1-0. Daarna ging SCHC druk op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. 

Daardoor zakt de ploeg van coach Pim Wijzenbeek af naar de Overgangsklasse en mag Tilburg na de zomer zijn opwachting maken in de Hoofdklasse.