De Golden State Warriors hebben zondag (plaatselijke tijd) in de NBA de stand in de best-of-seven tegen de San Antonio Spurs weer gelijk getrokken: 2-2.

De ploeg uit Californië won de tweede thuiswedstrijd uit deze serie in de play-offs na verlenging met 97-87. Vrijdag hadden de Warriors in de eigen Oracle Arena, vanwege het geluid in de hal omgedoopt tot 'Roaracle', nog met 102-92 verloren.

Sterspeler Stephen Curry was voorafgaand aan de wedstrijd een vraagteken vanwege een enkelblessure, maar de guard speelde bijna veertig minuten mee en droeg 22 punten bij aan de zege. De scherpschutter raakte vijf van zijn tien driepuntspogingen.

'Rookie' Harrison Barnes was topscorer van de wedstrijd met 26 punten, een persoonlijk record. De forward had ook nog tien rebounds. Bij de Spurs was de 35-jarige Argentijn Manu Ginobili het meest trefzeker met 21 punten.

Sterk begin

De bezoekers begonnen sterk en stonden bij rust met 45-37 voor. In de tweede helft kwamen de Warriors terug en in de laatste seconden had Jarrett Jack bij een stand van 84-84 de kans om het duel te beslissen. Het schot van de ervaren guard ging echter mis, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

In die extra periode van vijf minuten konden de Spurs de basket amper nog vinden. De kampioenen van 1999, 2003, 2005 en 2007 wisten maar één score te noteren, een driepunter van Danny Green. De Warriors hadden minder moeite met scoren, waardoor de ploeg van coach Mark Jackson nu nog twee zeges verwijderd is van een plaats in de finale van de Western Conference.

De komende dagen verplaatst het circus zich weer naar San Antonio. Daar is dinsdag de vijfde wedstrijd.