De hockeysters van Den Bosch en Amsterdam gaan de finale van de play-offs spelen. In het allesbeslissende duel was de Bossche ploeg met 4-0 te sterk voor Laren. Amsterdam won met 2-1 van SCHC.

Het derde duel van de halve finale tussen Den Bosch en Laren , dat speelde zonder de geblesseered Naomi van As, begon spetterend.

De eerste kans was voor de thuisploeg en die werd meteen verzilverd. Maartje Paumen deed waar ze goed in is en zette de 1-0 via een strafcorner op het scorebord. Nog geen minuut later mochten de bezoekers aanleggen voor een korte hoekslag. Deze werd echter niet benut, het schot van Kim Lammers belandde op de stick van Lizzy Koeton.

Zowel Laren als Den Bosch kreeg nog een paar kansjes, maar pas in de twintigste minuut veranderde de stand op het scorebord. Het was Frederique Matla die, na een voorzet van Sabine Mol, de 2-0 op haar naam kon schrijven.

In het tweede bedrijf was het met name Den Bosch dat de overhand had. Uiteindelijk was het in de 48ste minuut raak voor de vrouwen van Ehren. Na een scrimmage voor het doel van Sombroek trof Lieke Hulsen doel: 3-0.

Laren had meteen de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar zowel de scrimmage voor het doel van Koeton, als de voorzet van Lammers op Macey de Ruiter mondde in niets uit. De gastvrouwen wisten daarentegen nogmaals het doel te treffen. Vera Vorstenbosch schreef vijf minuten voor tijd de 4-0 op haar naam.

Amsterdam

Den Bosch zal de vrouwen van Amsterdam treffen in de finale van de play-offs. SCHC leek zondag in de allesbeslissende derde wedstrijd voor het eerst in de clubhistorie door te dringen tot de eindstrijd, maar Amsterdam boog de 1-0 achterstand in de slotfase toch nog om in een 2-1 overwinnning. 

De ploeg uit de hoofdstad schoot in Bilthoven uit de startblokken. Na een kwartier leek SCHC de zenuwen te boven en dook de ploeg van Janneke Schopman voor het eerst gevaarlijk op in de cirkel van de bezoekers.

Nadat even later de tweede Amsterdamse korte hoekslag geen resultaat opleverde, was het de thuisploeg die de score opende. Carlien Dirkse van den Heuvel pikte de bal op na een foute pass van Eva de Goede en stelde teamgenoot Verhage in staat de 1-0 achter de uitkomende Veenendaal te schuiven. In de slotminuut had Kelly Jonker haar ploeg op gelijke hoogte kunnen brengen, maar haar schot werd gekeerd door een attent keepende Vermeulen.

Gelijkmaker

Amsterdam ging na rust naarstig op zoek naar de gelijkmaker. SCHC kwam er slechts af en toe uit met een counter. Na kansjes voor Jonker en een door Laura Stam naast getipte cornervariant, was het Emily Hurtz die na achttien minuten spelen de 1-1 scoort. De Australische tenniste de bal hard achter Vermeulen nadat de bal via een SCHC-stick bij Hurtz was beland.

Voor SCHC was de gelijkmaker van Amsterdam het signaal weer de aanval te zoeken. De Bilthovense aanvalsdrang leidde onder meer tot een strafcorner. De inzet van Van Maasakker was niet scherp genoeg om het Veenendaal lastig te maken. Met nog twee minuten te spelen kwam Elsemiek Groen vrij voor Vermeulen te staan. De aanvaller an Amsterdam twijfelde niet en schoot het sprookje voor Stichtse aan flarden: 1-2.

Amsterdam begint over twee weken de finale tegen titelverdediger Den Bosch.