De mannen van Oranje Zwart hebben zich zondagmiddag geplaatst voor finale van hockeycompetitie. De Eindhovenaren wonnen in het derde en beslissende halve finaleduel tameliijk eenvoudig van Kampong: 4-0. In de eindstrijd treft OZ Rotterdam, dat zich zaterdag al plaatste voor de eindstrijd.

Kampong begon alleraardigst aan het derde onderonsje tussen deze teams. De Utrechters versierden in de eerste drie minuten twee strafcorners, die allebei geen resultaat opleverden. Na het eerste stormpje van de domstedelingen nam OZ het initiatief over.

Uit het Eindhovense overwicht ontstonden veel strafcorners. Pas bij poging vijf was het raak, doordat Muhammad Rizwaneen rebound benutte en OZ hierdoor aan de leiding bracht.

Vijf minuten voor rust tekende Rob Reckers voor de tweede Eindhovense treffer enn die voorsprong kwam amper nog in gevaar voor de thuisploeg. Kampong kon geen list verzinnen om de Brabanders nog aan het wankelen te brengen.

Zo’n kwartier na rust prikte Paul Maas zelfs de 3-0 binnen, waardoor de wedstrijd van alle spanning werd ontdaan. In de slotfase bepaalde Reckers de eindstand op 4-0.

OZ plaatst zich zo voor de eindstrijd tegen Rotterdam. Kampong rest de strijd om het overgebleven EHL-ticket tegen Bloemendaal. Op 25 mei staan deze ploegen voor het eerst tegenover elkaar.