De hockeyers van Rotterdam heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de finale van het landskampioenschap.

De ploeg van coach Reinoud Wolff won het tweede halve finaleduel met 4-1 van gastheer Bloemendaal.

Twee dagen eerder trok Rotterdam via de shoot-outs aan het langste eind. In de finale treft Rotterdam de winnaar van de ontmoeting tussen Oranje Zwart en Kampong.

De thuisploeg begon geïnspireerd aan het duel, maar de eerste klap werd uitgedeeld door Rotterdam. Simon Child prikte raak, nadat Nick Wilson de paal raakte.

In de eerste helft deed Bloemendaal alle moeite om door de organisatie het meer verdedigende Rotterdam heen te komen. De aanhoudende druk leidde tot twee strafcorners, die beide door Chris Ciriello tegen Rotterdam-goalie Pirmin Blaak werden gepusht.

Aan het begin van de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom. Twee minuten na de herstart joeg Child de 2-0 tegen de touwen.

Nog geen zestig tellen later maakte Ciriello de aansluitingstreffer. Maar al snel was het alweer raak aan de andere kant, dankzij een droomgoal van Child: hij knalde met een machtig schot de 3-1 op het bord.

Bloemendaal kreeg nog drie strafcorners en een paar schotkansen, maar 'De Mussen' konden geen gaatje meer vinden in de defensie van Rotterdam, dat in blessuretijd via Hidde Turkstra nog de 1-4 maakte.

De havenstedelingen hielden stand en staan daardoor voor de tweede keer in de clubgeschiedenis in de eindstrijd. Teun de Nooijer beëndigt zijn carrière hierdoor zonder Nederlandse hoofdprijs.