De hockeysters van Laren hebben het tweede duel met Den Bosch gewonnen. In de Brabantste hoofdstad trokken de Gooise vrouwen - na shoot-outs - aan het langste eind: 1-1 (4-1). Door de overwinning van Laren wordt zondag het beslissende duel gespeeld om de plek in de finale. 

Den Bosch begon fel aan het duel, zette onmiddellijk druk op de Larense verdediging. Dit resulteerde in een heus offensief op het doel van goalie Joyce Sombroek, maar de Bossche vrouwen troffen het doel niet. Na een kwartier was de rust wedergekeerd voor de goal van de bezoekers en kwamen ze meer in de wedstrijd.

De gastvrouwen kregen in de twintigste minuut de eerste corner van de wedstrijd, maar de variant – met Maartje Paumen op de strafbalstip voor de tip-in -  mislukte. Ook het schot van Vera Vorstenbosch een paar minuten later, werd door Sombroek uit de rechterkruising gehaald.

Tien minuten voor rust was het dan eindelijk raak voor Den Bosch. Na een prachtige actie van Margot van Geffen over de linkerzijlijn en – achterlijn, haalde de international vol uit. Even leek het erop dat een stick van Laren de bal binnentikte, maar het doelpunt werd door de arbitrage toegekend aan Van Geffen: 1-0.

Heel lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want Laren hing ruim vijf minuten later de bordjes in evenwicht. Kim Lammers vlamde de bal, op aangeven van Naomi van As, achter sluitpost Lizzy Koeton: 1-1.

In het tweede bedrijf hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, hoewel Den Bosch de grootste kansen kreeg om de stand uit te breiden. Zo belandde het schot van Lidewij Welten op de paal en stuitte Sabine Mol meerdere malen op Sombroek.

Ook Kim Lammers had namens Laren een dot van een kans. Haar bal belandde echter op de lat. Doordat de reguliere speeltijd geen winnaar opleverde, moest er worden verlengd. Laren had in de extra tijd absoluut de overhand. De ploeg speelde feller dan de gastvrouwen en kwam soms akelig dichtbij de golden goal. Toch bleef de 1-1 op het scorebord staan. Hierdoor moest de wedstrijd met behulp van shoot-outs worden beslist.

Van As

Doordat Van As in de eerste shoot-out onderuit werd gehaald door Koeton, en geblesseerd op het veld bleef, mocht Lammers de bal opnieuw nemen. De international was trefzeker. Vervolgens mistte Paumen voor Den Bosch, waardoor de gastvrouwen tegen een achterstand aankeken.

Deze wisten de Brabanders niet meer goed te maken en hierdoor won Laren uiteindelijk de wedstrijd. Zondag staat het derde duel op het programma. Deze wordt om 15.00 uur in Den Bosch afgewerkt.