Dewi-Claire Schreefel is zondag als elfde gefinisht in de North Texas LPGA Shootout.

De eerste twee rondes van het toernooi op de Las Colinas Country Club in Irving, Texas, zag het er niet naar uit dat Schreefel er met een topnotering vandaar zou gaan.

De teller liep snel op, maar het herstel kwam niet lang daarna en hield ze vast tot het slot.

"Na zes holes was ik al vijf boven par aan het begin van de eerste ronde. Daarna heb ik gewoon beter gespeeld en het teruggebracht", aldus Schreefel over de eerste twee toernooidagen.

In het weekend ging de Diepenveense echt 'los'. Op zaterdag gebruikte ze maar 65 slagen, en ook de 68 uit de slotronde mocht er zijn. Van het met de hakken over de sloot halen van het weekend, schoot Schreefel omhoog op het leaderboard, om uiteindelijk Texas te verlaten met een gedeelde elfde plaats.

Boeljon

Ook Christel Boeljon vertrok met een goed gevoel van de North TExas LPGA Shootout. De Beverwijkse won dankzij een slotronde in 69 slagen (-2) nog een paar plaatsen in het klassment. Ondanks de bogey op de afsluitende hole van de ronde eindigde ze het toernooi onder par (-2) op de gedeeld 28e plaats.

De winst was in Amerika uiteindelijk niet voor een Europeaan, maar voor een Zuid-Koreaan. Carlotta Ciganda leek lang op weg naar haar eerste zege in Amerika maar zag door een bogey op hole veertien en een dubbele bogey op hole vijftien Inbee Park toch nog langszij komen.