Miami Heat heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. Zondag won de titelverdediger zijn vierde wedstrijd op rij tegen de Milwaukee Bucks: 88-77.

LeBron James maakte dertig punten, naast zeven assists en acht rebounds. Ray Allen noteerde zestien punten vanaf de bank, in een wedstrijd die vooral aan de verdedigende kant gewonnen werd door Heat. Dwyane Wade kreeg rust.

Monta Ellis (negentien punten, tien op twintig schoten raak) was de enige Bucks-starter met meer dan tien punten. De basisspelers naast Ellis raakten negen op 36 pogingen, 25 procent.

In de volgende ronde neemt Heat het op tegen de winnaar van het treffen tussen de Chicago Bulls en Brooklyn Nets.

Lakers uitgeschakeld

Het seizoen zit erop voor de Los Angeles Lakers. De San Antonio Spurs zette de ploeg op een fatale 4-0 achterstand met een 103-82 overwinning.

"Het was geen eerlijk gevecht. Als je tegen iemand speelt, wil je dat iedereen op volle sterkte is", zei Spurs-coach Gregg Popovich. Hij doelde daarmee op de blessure van Kobe Bryant en Steve Nash, maar ook Metta World Peace, Jodie Meeks en Steve Blake speelden op minder dan honderd procent.

"Het was een nachtmerrie, een kwade droom waar je niet uit wakker kon worden", vatte Dwight Howard van de Lakers het seizoen samen. Howards contract loopt deze zomer af en de vraag is of hij terugkeert bij de Lakers.

Zege Warriors en Celtics

De Golden State Warriors hebben nog één overwinning nodig om de volgende ronde te bereiken. Onder leiding van Stephen Curry rekende de formatie af met de Denver Nuggets: 115-101. Het staat 3-1 in de serie.

Eerder op zondag grepen de Boston Celtics de laatste strohalm door de New York Knicks na verlenging te verslaan met 97-90. De Knicks leiden nog met 3-1 in de serie.

Lees voor uitgebreide coverage van alle Amerikaanse sporten dagelijks www.usasports.nl en bekijk ESPN America, www.espnamerica.com.