De Terriërs is zo goed als zeker gedegradeerd uit de hockey Hoofdklasse. De ploeg uit Heiloo had zondag nog een minieme kans om directe degradatie uit te stellen, maar op bezoek bij MOP werd met 1-0 verloren. Nu is voor De Terriërs officieus het doek gevallen.

Lieke van Wijk maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Met nog één wedstrijd te spelen bedraagt de achterstand van De Terriërs op Nijmegen drie punten, maar de Nijmegenaren hebben een veel beter doelsaldo.

Den Bosch heeft de koppositie verstevigd na een overwinning op SCHC (2-0). Beide team plaatsten zich onlangs al voor de play-offs, dus er stond niets meer op het spel.

Daarmee kwam er einde aan de zegereeks van SCHC, dat zes duels op rij gewonnen had. Ook verspeelde de ploeg uit Bilthoven de tweede positie op de ranglijst.

De eerste treffer viel voor rust, de andere in de tweede helft. Maartje Paumen en Sabine Mol waren de doelpuntenmakers bij Den Bosch. 

Amsterdam nam plek twee in de stand over door wel te winnen. Op bezoek bij Nijmegen werd met 2-0 gewonnen. Caia van Maasakker en Eva de Goede kwamen tot scoren.

Overige uitslagen:

Oranje Zwart - HDM 3-2
Pinoké - Laren 0-5
Kampong - Hurley 3-1