Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Oranje Zwart

Oranje Zwart haalt uit tegen Voordaan

De top vijf beging zondagmiddag geen misstap in de Hoofdklasse. Koploper Oranje Zwart stuurde hekkensluiter Voordaan met 5-0 naar huis.

Toch was die zege geen vanzelfsprekendheid, want de enige nederlaag die OZ dit seizoen leed, was uitgerekend tegen de 'Groenekanners': 4-3. Dit keer was de overwinning echter al snel binnen. Na een kwartier stonden de Eindhovenaren, die thuis nog ongeslagen zijn, met 2-0 voor, waarna ze na rust uitliepen naar 5-0. Voor de mannen van Voordaan wordt handhaving in de Hoofdklasse steeds moeilijker. Hun laatste drie duels spelen ze stuk voor stuk tegen tegenstanders uit het linkerrijtje: Pinoké, Kampong en Rotterdam.

SCHC – Rotterdam 0-2 (0-0)
Rotterdam bleef door een kleine zege op SCHC in het spoor van Oranje Zwart. Voor rust scoorden beide ploegen niet, maar in de 54e en 55e minuut klaarden de Rotterdammers de klus alsnog. Jeroen Hertzberger zette zichzelf dit keer niet op het scorebord. Het is de eerste keer dat Rotterdam binnen hetzelfde Hoofdklasse-seizoen een dubbele zege op SCHC boekt. De heenwedstrijd in de Maasstad eindigde in 5-1. 

Bloemendaal – HGC 3-0 (3-0)
De laatste keer dat HGC van Bloemendaal won, was in 2003. Ook deze middag waren de 'Mussen' snel klaar met de bezoekers uit Wassenaar. Binnen een half uur stond het 3-0. Dat was ook meteen de eindstand. Bloemendaal blijft tweede, HGC staat nog steeds achtste, maar moet oppassen dat het de komende weken niet naar de tiende plaats zakt.

Pinoké – Kampong 1-3 (0-2)
Kampong gaf de felbegeerde vierde plaats niet uit handen. Uit bij Pinoké boekten de Domstedelingen een 1-3 zege op de nummer zes van de ranglijst. Roderick Weusthof scoorde één keer en schroefde zijn doelpuntenaantal op naar 21. Omdat Jeroen Hertzberger geen treffer maakte, deelt Weusthof nu de koppositie op de topscorerslijst met niemand meer. Door de overwinningen van de top vier is de stand boven in de Hoofdklasse niet veranderd.

Schaerweijde – Amsterdam 1-3 (0-2)
Nummer vijf Amsterdam zit Kampong nog steeds op de hielen. Vanuit Zeist namen de hoofdstedelingen de drie punten mee naar huis. Ze wonnen met 1-3, dezelfde uitslag die Kampong deze speelronde neerzette. Beide clubs, die evenveel punten hebben, werkten dus niet aan hun doelsaldo. Door de overwinning voert Amsterdam nog steeds de virtuele ranglijst in het kalenderjaar 2013 aan. Na de winterstop behaalde de formatie van Taco van den Honert 22 punten uit acht duels. Taeke Taekema scoorde niet. Hij blijft op 299 treffers in de Hoofdklasse staan.

Den Bosch – Laren 4-2 (2-1)
In het rechterrijtje deed Den Bosch goede zaken. De Brabanders wonnen thuis met 4-2 van Laren, dat op de ranglijst slechts één punt minder had. De ploeg uit ‘t Gooi kwam na vijf minuten op voorsprong, maar Den Bosch trok de stand twee minuten later weer gelijk, waarna de Bosschenaren voor rust ook de leiding namen. In de tweede helft bouwden ze hun voorsprong uit naar 3-1. Laren kwam nog op 3-2, maar uiteindelijk sleepten de Brabanders een 4-2 zege uit de strijd.


Lees meer over:

Hoofdklasse

Aanbevolen artikelen